Diensten

Manuele Therapie

Het is belangrijk om vrij te kunnen bewegen zonder beperkingen of pijn. Gespecialiseerde manuele therapie biedt uitkomst voor mensen met vastzittende gewrichten en zeurende pijn. Met behulp van passieve, zacht mobiliserende technieken (Egg shell methode) zorg ik ervoor dat de bewegingen weer soepel worden, zonder het beruchte kraken!

Manuele therapie is een gerichte vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van de gewrichten die niet optimaal functioneren. Het niet optimaal functioneren van de gewrichten kan onder andere ontstaan door: overbelasting, stress, verkeerde houding, blessures of aandoeningen. Ik ben gespecialiseerd in het identificeren van deze beperkingen en het herstellen van de normale bewegingsvrijheid van de gewrichten.

Er wordt gebruik gemaakt van passieve mobiliserende technieken om de vastzittende gewrichten los te maken en de bewegingsvrijheid te herstellen. Deze technieken zijn zacht en worden aangepast aan de belastbaarheid van het weefsel.

Door manuele therapie worden niet alleen de gewrichten soepeler, maar ook de ervaren stijfheid kan verminderen.. Dit komt doordat eventueel beklemde zenuwen vrijkomen wanneer de mobiliteit van de gewrichten wordt hersteld. Na een aantal behandelingen zult u merken dat de  bewegingsbereik verbetert, de pijn afneemt en het algehele functioneren verbetert. Het doel is om terug te keren naar een actieve en pijnvrije levensstijl, zodat u kunt genieten van de dingen die u graag doet.

DSC_3539_Logo_RenatevanBrusselFotografie_Hiskefit_Fysiotherapie

Contact

Contact Opnemen? U kunt altijd even bellen of mailen.

06-14815968
info@hattemfysiotherapie.nl