Diensten

Oedeemtherapie

Kan de symptomen en klachten van oedeem verhelpen van uw oedeem. Ik begrijp hoe beperkend en ongemakkelijk het kan zijn om te leven met vochtophoping in een ledemaat of het gezicht. Daarom bied ik een scala aan effectieve therapieën en behandelingen aan om u te helpen uw klachten te verminderen en uw levenskwaliteit te verbeteren.

Of het nu gaat om oedeem dat is ontstaan door een operatie, kneuzing, ontsteking of aangeboren is (primair lymfoedeem), ik ben hier om u te begeleiden op uw weg naar herstel. Bij oedeemtherapie staat het bevorderen van de lymfestroom en de afvoer van vocht centraal. Ik bied verschillende behandelmethoden aan die specifiek gericht zijn op het verlichten en verhelpen van oedeem.

Manuele lymfdrainage

Een van de belangrijkste therapieën die ik aanbied is de manuele lymfdrainage volgens de methode van Vodder. Deze zachte massagetechniek stimuleert de lymfestroom en helpt bij het afvoeren van vocht. Daarnaast maak ik gebruik van gerichte oefeningen die u kunt uitvoeren om de lymfestroom te bevorderen. Samen met de manuele lymfdrainage zorgen deze oefeningen ervoor dat de zwelling afneemt en het zware, wattige, beknellende gevoel verdwijnt.

Naast manuele lymfdrainage en gerichte oefeningen maak ik gebruik van andere effectieve technieken, zoals lymfpress en lymftaping (Kinesiotaping). Lymfpress is een apparaat dat drukgolven genereert en zo de lymfestroom stimuleert. Lymftaping is een speciale tape die op de huid wordt aangebracht om de lymfestroom te bevorderen en vocht af te voeren. Deze technieken kunnen een waardevolle aanvulling zijn op uw behandeling.

Therapeutisch Elastische Kousen (TEK)

Een andere belangrijke component van oedeemtherapie is het gebruik van een therapeutisch elastische kous (TEK). Deze kous oefent druk uit (compressie) op het oedeemgebied en helpt zo bij het verminderen van de zwelling. Ik kan u adviseren over het juiste type TEK en de juiste maat die het beste bij uw situatie past.

Zelfdrainage

Daarnaast bied ik u ook handreikingen voor zelfdrainage, zodat u zoveel mogelijk zelfredzaam wordt in het omgaan met uw klachten. Ik leer u technieken en methoden waarmee u zelf de lymfestroom kunt bevorderen en het vocht kunt afvoeren, zodat u beter in staat bent om uw oedeem onder controle te houden.

Oedeemtherapie is geschikt voor verschillende situaties, zoals na lymfklierverwijdering, gewrichtsoperaties, wondroos of trombose. Het kan een belangrijke rol spelen bij uw herstel en het verminderen van uw klachten.

DSC_3539_Logo_RenatevanBrusselFotografie_Hiskefit_Fysiotherapie

Contact

Contact Opnemen? U kunt altijd even bellen of mailen.

06-14815968
info@hattemfysiotherapie.nl