Mijn aanpak

Werkwijze & Mijn Missie

Mijn missie is om geïntegreerde, toegankelijke en begrijpelijke zorg te bieden aan patiënten die te maken hebben met een scala aan fysieke klachten. Met een diepgaande blik kijk ik verder dan de oppervlakkige symptomen, en zoek naar de onderliggende oorzaken van uw problemen. Mijn streven is om een passend behandelplan op te stellen dat niet alleen de symptomen aanpakt, maar ook de kern van het probleem.

De behandelingsaanpak begint met een gedetailleerd gesprek en lichamelijk onderzoek. Dit helpt bij het begrijpen van de aard en oorzaak van uw klachten. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met uw specifieke behoeften en doelen.

Herstel wordt gezien als een leerproces. Ik voorzie u van handvatten en oefeningen die direct kunnen worden toegepast. Hierdoor kunt u beter bewegen, ervaart u minder pijn, worden uw gewrichten soepeler en leert u beter omgaan met uw beperkingen.

In mijn benadering onderzoek en behandel ik 4 lagen van het menselijk lichaam:

  1. Bewegingsvrijheid - alle gewrichten kunnen vrij bewegen
  2. Veerkrachtigheid - Spieren en bindweefsel zijn sterk genoeg om een goede houding vast te houden
  3. Dagelijkse toepasbaarheid - Je krijgt een toolkit van oefeningen, bewegingstechnieken en kennis die je in het dagelijks
    leven kan implementeren
  4. Mentale gezondheid - Er is geen belemmering in herstel door overtuigingen of bepaalde ideeën

Al deze elementen moeten in balans zijn en harmonieus samenwerken om een optimale gezondheid te waarborgen.

Meestal is er geen doorverwijzing nodig van uw huisarts. Na de intake overleggen we of uw behandeling kan beginnen. Indien nodig, verwijs ik u naar uw huisarts of een specialist. Voor vergoeding heeft u meestal een aanvullende zorgverzekering nodig. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw verzekering.

"Herstel wordt gezien als een leerproces. Ik voorzie u van handvatten en oefeningen die direct kunnen worden toegepast. Hierdoor kunt u beter bewegen, ervaart u minder pijn, worden uw gewrichten soepeler en leert u beter omgaan met uw beperkingen."

DSC_3539_Logo_RenatevanBrusselFotografie_Hiskefit_Fysiotherapie

Contact

Contact Opnemen? U kunt altijd even bellen of mailen.

06-14815968
info@hattemfysiotherapie.nl